Over mij

Kinesiologie speelt van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven. In mijn herinnering was ik niet de sterkste van de klas wanneer het ging om lezen. Ik moest sommige woorden per letter spellen, stotterde als ik er niet uit kwam en dit allemaal werd alleen maar erger wanneer de stress toesloeg. Ik kan me nog goed herinneren dat ik mijn tong meerdere keren heb gebroken op de ruimtevaart van ‘Wubbo Okkels’. 

Rond mijn 7e ging ik naar de logopediste. Door oefeningen met voorlezen, had zij haar vraagtekens bij de verbindingen in mijn hersenen. De samenwerking tussen de linker en rechter helft zou niet optimaal zijn. Ze attendeerde mijn ouders erop en verwees me door naar een Kinesioloog. Zij werkte met mij met Braingym; de kruisloop en de liggende 8. Tot de verbazing van mijn moeder, maakte ik in één keer de omslag van stripboeken naar leesboeken, met veel tekst en geen plaatjes!

Ik wil graag doorgeven wat Kinesiologie en Braingym mij in het leven hebben gebracht. Kinesiologie is voor iedereen, jong en oud, die vrij het pad wil bewandelen. Vrij van lichamelijke en geestelijke obstakels die ervoor zorgen dat je niet in sterk in je schoenen staat. Letterlijk of figuurlijk.