Over mij

Waarom doe ik wat ik doe?

Ik voel tijdens en na elk consult veel verwondering voor het vak Kinesiologie. Wat onder een klacht of onbalans van een cliënt ligt, kan per persoon erg verschillen. Tijdens een consult ontstaat vaak een gevoel van herkenning, en er valt een kwartje. Het doet me heel goed om te zien hoe cliënten een stuk fijner vertrekken dan dat ze binnenkwamen.


Ik geniet ervan om te merken dat cliënten in de opgaande lijn komen te zitten. Ik neem de rust en de tijd om te luisteren. Ik neem ze mee in hun eigen proces en maak ze bewust van de stappen die ze zetten. Daarnaast zoek ik naar wat helpend en ondersteunend is om het zelfhelende vermogen aan te spreken. Ik merk dat de cliënt na een consult, bewust of onbewust, weer keuzes maakt richting herstel, richting de opgaande spiraal.

Hoe kwam Kinesiologie op mijn pad?

Kinesiologie speelt van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven. Ik kwam zelf voor het eerst bij een Kinesioloog toen ik de leestesten op de basisschool niet erg soepel kon voorlezen. De stress hierop was hoog. Als ik aan de beurt was kreeg ik vlekken voor m’n ogen en ik stotterde ervan. De samenwerking tussen mijn linker en rechter hersenhelft zou niet optimaal zijn, waardoor leerproblemen ontstonden. Samen met mijn Kinesioloog gingen we aan de slag met Braingym. Na een aantal sessies, maakte ik een omslag en koos ik voor leesboeken in plaats van stripboeken.


Tijdens mijn studie Pedagogiek heb ik gekozen voor Braingym als afstudeer onderdeel. Tijdens mijn eindassessment was ik zo enthousiast hierover, dat ik werd uitgenodigd een lesje Braingym te geven in groep 8. Om de kinderen te ondersteunen bij de eindtoetsen.

De keuze voor Kinesiologie

Na mijn studie Pedagogiek heb ik mijn ‘travelbug’ een paar jaar flink wat aandacht gegeven, en had tussentijds contact met mijn Kinesioloog. Ze hielp mij mijn pad verhelderen, zodat ik zelf de juiste keuzes kon maken. Dit hielp mij erg! Het volgen van een cursus Kinesiologie kwam ook ter sprake. Van hieruit rolde ik door naar een HBO studie Kinesiologie die ik in 2021 heb afgerond.

kruiden in zakken

Verdieping en verbreding in het vak

Niet alleen wanneer ik cliënten ontvang ben ik in mijn praktijk te vinden. Ook werk ik met veel plezier in en aan mijn praktijk. Ik leer en lees graag inspirerend materiaal om mijn professionaliteit door te ontwikkelen. Met collega’s spreek ik af voor intervisie en ik volg bijscholingsdagen voor nieuwe materie.

Wat doe ik nog meer?

Naast mijn tijd te besteden aan de praktijk en Kinesiologie, geeft het me veel energie om sociale contacten te onderhouden. Ik besteed graag tijd aan familie en vrienden. Ook is het voor mij belangrijk van tijd tot tijd alleen te zijn en de rust en ruimte op te zoeken. Alleen-tijd besteed ik graag aan creatief bezig zijn. Haken, naaien en handlettering hebben momenteel de voorkeur. Op YvOriginal zou je een kijkje kunnen nemen voor mijn creaties.