Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie betekent ‘de leer van de beweging’ of ‘bewegingsleer’. Kinesiologie werkt vanuit een holistisch gezondheidsmodel; structuur, chemie en psyche. Ook wel de driehoek van gezondheid genoemd. Een lage rugpijn kan bijvoorbeeld voortkomen uit een slecht werkende darm. Emotionele spanningen kunnen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Er kan bijvoorbeeld gewerkt worden met belemmerende overtuigingen en patronen of zijn er emoties geblokkeerd waardoor je snel last van maagzuur hebt. De ingang is erg breed, net zoals dat de kern onder het probleem heel breed kan zijn. Op deze manier wordt de mens in zijn totaliteit benadert.

Stimuleer het zelfhelende vermogen met Kinesiologie

Kinesiologie is een methode om het zelfherstellende vermogen van het lichaam aan te spreken en te stimuleren. Het werkt preventief en curatief op onbalansen zoals stress, pijn, emotionele problemen, voedingsproblemen en allergieën.

Ontdek onbalansen en stress in het lichaam met spiertesten

In de Kinesiologie wordt gebruikgemaakt van stress. De hele dag door verwerkt je systeem stressimpulsen, je schrikt bijvoorbeeld van een hond die begint te blaffen, er brand iets aan in de oven of de zon is fel in je ogen. De mate waarin je in balans bent, heeft invloed op het verwerken van alle stressimpulsen van de dag. Stress heeft invloed op het functioneren van lichaam en geest. Door stressimpulsen verzwakken spieren in je lichaam. Spiertesten is het middel dat gebruikt wordt in de Kinesiologie om te om te communiceren met het lichaam en het onderbewuste. Wanneer we hebben uitgezocht waar de stress vandaan komt, zoeken we verder naar een techniek die het balanceert. Deze techniek zal het zelfherstellende vermogen in actie zetten om een betere balans te vinden.

Kinesiologie helpt je in balans te komen en blijven

Bij een Kinesiologisch consult maken we gebruik van het educatieve model. Dit betekent dat ik je tijdens het consult stap voor stap meeneem in het onderzoek om jouw onbalans(en) in het lichaam in kaart te brengen. Bewustwording speelt hierbij een grote rol. Je krijgt inzicht in je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Je leert jezelf beter kennen en je ontdekt wat voor jou persoonlijk wel of niet werkt. Dit draagt bij aan het verbeteren van je balans.

Wat zijn de positieve effecten van Kinesiologie?

  • je staat steviger in je schoenen
  • je voelt je energieker en fitter
  • je bent positiever
  • je voelt je meer opgeladen
  • je pijnklachten verminderen of verdwijnen
  • je bent beter in staat om met stress situaties om te gaan

Door de positieve effecten van Kinesologie raak je in een opwaartse spiraal. Hierdoor ben je in staat betere keuzes te maken en neem je zelf (weer) de regie over je leven.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op!