Kinesiologie voor kinderen

Er is niets vervelender dan als ouder te zien dat het niet goed gaat met je kind. Je kind kan bijvoorbeeld last hebben van onrust, slechte nachtrust, overgevoeligheid of sociale uitdagingen. Dit kan voor zowel het kind als de ouders vervelende en pijnlijke situaties veroorzaken.


Soms kunnen kinderen niet altijd duidelijk maken wat er speelt in hun lichaam en gedachten. Kinesiologie kan een hulpmiddel zijn om te achterhalen wat er aan de hand is. Achter gedrag, leerproblemen of lichamelijke klachten zit soms iets wat niet zichtbaar is, en als ouder kan je het gevoel hebben dat er iets niet klopt zonder precies te weten wat. Door middel van spiertesten kan ik ”praten met het lichaam” van het kind. De eigen wijsheid in het lichaam van het kind geeft haarfijn aan wat het nodig heeft.

boek het kleurenmonster

Kinesiologie voor kinderen in de praktijk

Tijdens een consult breng ik het kind in balans met verschillende behandelmethodes. Het kan zijn dat het nodig is om na het consult door te gaan met bijvoorbeeld oefeningen of een bloesemremedie. Dit is per situatie verschillend. Met een kinesiologisch consult haal ik psychische en lichamelijke blokkades weg waardoor de energie weer kan stromen. Hierdoor krijgt het kind de ruimte om weer te groeien en ontwikkelen.

 

Behandelingen bij kinderen hebben vaak sneller effect dan bij volwassenen. Het lichaam is jong en het zelfhelende vermogen kersvers. Soms kan een consult wel lang duren voor een kind. We kunnen tussendoor dan even bewegen of het consult inkorten.

Veelvoorkomende klachten bij kinderen

Veel van de klachten die volwassenen ervaren zijn ook bij kinderen te herkennen. In mijn werk als pedagoog op de basisschool kwam het volgende vaak tegen;

 • Leerproblemen zoals dyslexie en dyscalculie
 • Concentratie problemen
 • Faalangst
 • Sociale problemen
 • Zichzelf moeilijk uit kunnen drukken of niet willen spreken
 • Moeite met verwerken van prikkels
 • Allergieën zoals hooikoorts en astma
 • Angsten en onzekerheden
 • Slecht slapen
 • Vermoeidheid
 • Woede

Behandelen van de allerkleinste

Kinesiologie kan al worden toegepast bij hele kleine baby’s. Tot de leeftijd van ongeveer 6 jaar worden kinderen getest via een volwassene, meestal de ouder. Wanneer je je kind vasthoudt vormen jullie samen een energetisch circuit. Ik breng eerst de ouder in balans voor een zuiver testresultaat. Daarna haal ik via spiertesten bij de ouder de benodigde informatie uit het onderbewuste van het kind naar boven. De correcties om weer in balans te komen verricht op ik op het lichaam van het kind.

Voor het behandelen van de allerkleinste, vraag ik eerst de ouder voor het intake gesprek te komen. De keer erna kan het kind dan meekomen. Op deze manier kunnen we rustig de tijd nemen voor het intake gesprek en kan de ouder mij, mijn praktijk en mijn manier van werken leren kennen. 

boeken kinesiologie voor kinderen