Behandelmethodes

Behandelmethodes van de Kinesiologie

Tijdens consulten zijn er verschillende methodes en technieken die ik inzet om… Er zijn namelijk verschillende manieren waaruit je lichaam kan aangeven waar onbalans is.. Door gebruik te maken van verschillende methodes kunnen we samen op zoek gaan naar een oplossing… De technieken die ik onder andere gebruik staan hieronder beschreven..

Het zelfhelende vermogen van het lichaam aanspreken

Kinesiologie is een methode om het zelfherstellende vermogen van het lichaam aan te spreken en te stimuleren. Door de communicatie met het onderbewuste is kinesiologie erg geschikt om meer inzicht te krijgen in belemmeringen. Kinesiologie werkt preventief en curatief op onbalansen zoals stress, pijn, emotionele problemen, voedingsproblemen en allergieën.

Spiertesten

Spiertesten zijn het bekendste onderdeel uit de Kinesiologie. Spiertesten worden uitgevoerd door zachte, lichte druk uit te oefenen op verschillende spieren. Hierdoor worden onbalansen zichtbaar. Met spiertesten wordt het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel aangesproken.

Methodes en materialen die een Kinesioloog gebruikt

Als Kinesioloog maak ik onder andere gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropractie, fysiotherapie, voedingsleer en orthomoleculaire geneeswijzen. Technieken om te werken aan de juiste spier- of peesspanning, maar ook technieken om stress te verminderen, of werken met reflexpunten, acupressuurpunten, meridianen en chakra’s.

Ik werk aan de hand van de vingermodes met verschillende categorieën;

  • Structuur
  • Biochemie
  • Emotioneel
  • Elektro magnetisch

De methodes en technieken die ik tijdens het consult gebruik vallen onder deze onderdelen. Door de indeling van de vingermodes, samen met spiertesten als tool, gaan we samen op zoek naar de oorzaak achter de kwaal of het probleem.

Touch for Healt: de basis van Kinesiologie

Touch for Health is ontwikkeld door John F. Tie waarbij spiertesten worden ingezet om energieblokkades op te sporen. Daarna worden correctietechnieken en -oefeningen toegepast om deze blokkades te verwijderen en balans te ontwikkelen.

Door bijvoorbeeld een opname probleem of een tekort aan vitaminen of mineralen kunnen onbalansen in het lichaam ontstaan. Dit kan zich uitdrukken in bijvoorbeeld spierzwaktes, niet goed werkende organen, uitslag, allergieën en emotionele stress. Het opheffen van deze onbalansen kan een groot positief effect hebben.

Voor het werken met vitaminen en mineralen gebruik ik energetische testsets en testsets met supplementen van onder andere Vitals, Metagenics en Vitakruid. Naast de testsets maak ik ook gebruik van bloesem remedies. De bloesemtherapie is een zeer verfijnde natuurlijke geneeswijze. Bloesemremedies zijn energetische remedies die niet alleen gemaakt worden van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, maar ook van paddenstoelen, edelstenen en energieplaatsen.

De technieken van Emotional Stress Release (ESR)

Ook gebruik ik Emotional Stress Release technieken, een methode ontwikkeld door Wayne Topping op basis van wellness. Stress maakt een belangrijk onderdeel uit van ons huidige leven. We ervaren zowel positieve als negatieve stress, de negatieve variant is dé ziekmaker van deze tijd. Stress kan ontstaan tijdens zowel een drukke periode als tijdens pure verveling. Dankzij ESR binnen de Kinesiologie is het mogelijk om daar op een goede manier mee om te gaan en het lichaam weer in balans brengen.

Het circulerende energie systeem van het lichaam

Wanneer we op zoek gaan naar de oorzaak achter de klacht of het probleem, kan het ook een energetische onbalans zijn. Bijvoorbeeld een onbalans in een meridiaan of chakra. Ons lichaam kan worden gezien als een groot energie systeem. Daarnaast is alles om ons heen energie en een trillingsfrequentie. Wanneer er op een punt een onbalans ontstaat, en langer blijven bestaan, kan dit klachten geven op allerlei gebieden. De ene meridiaan geeft zijn energie door aan de andere, zo ontstaat er een circulerend systeem. Op deze manier krijgen alle organen, spieren, gewrichten, de huid, het bloed- en lymfesysteem, de hersenen allemaal energie.

Ook edelstenen geven een trillingsfrequentie af. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar. In de praktijk maak ik ook gebruik van edelstenen. Deze edensteen met unieke trilling kan ingezet worden tijdens een consult, of kan helpend zijn bij je te dragen of in een bepaalde ruimte te leggen.

Coaching tijdens het Kinesiologische consult

Ook coaching is een belangrijk onderdeel van Kinesiologie. Coaching speelt tijdens het hele consult een rol. Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij op interactieve wijze wordt gewerkt naar bewustwording, persoonlijke groei, vergroten van zelfvertrouwen, en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden. Op deze manier pak je de leiding over je leven terug, volg je je eigen behoeftes en verlangens, leef je ontspannen en ben je dichtbij jezelf. Door je mee te nemen in het consult, wordt het voor jezelf betekenisvol en is er meer draagvlak om verandering aan te brengen. Hierdoor ontstaat eigenaarschap waardoor het gevoel van grip en controle ontstaat.